5 неща, които промених в грижата за кожата си

5 неща, които промених в грижата за кожата си

Ако ме следвате в профила ми в Инстаграм https://www.instagram.com/myplacebyr/ може би знаете, че дълго време водих борба с акнето в зряла възраст. Към днешна дата то е само лош спомен, а днес ще ви споделя какво промених в грижата за кожата си и вярвам, че тези неща много ми помогнаха.

1. Почистване. Напълно спрях употребата на мокри кърпички за почистване на грим. Запознах да почиствам кожата си по двойния корейски метод. Като първа стъпка използвам олио за премахване на грим, а като втора стъпка – нежна измивна пяна и електрическа четка. Горещо препоръчвам да инвестирате в добра електрическа четка, истински game changer e. Все пак използването на такава четка не е препоръчителна при активно акне, може допълнително да раздразни кожата и да влоши състоянието.

2. Хидратация. Да, дори и най-мазната кожа има нужда от хидратация, точно толкова колкото нормалната и сухата кожа. Дълго време се страхувах да използвам дълбоко хидратиращи продукти, защото си мислех че допълнително ще омазнят кожата ми. Голяма грешка… Колкото повече хидратация давате на мазната кожа, толкова по-малко себум ще се произвежда. разбира се важно е да се подбират продукти с по-леки текстури, които не запушват порите. Вкючих в рутината си не само хидратиращи кремове, но и серуми и есенции. От сръх мазна кожа преди, кожата ми в момента е комбинирана с по-мазна Т зона.

3.Ексфолиране. Спрях да използвам физически пилинги с частици. Запознах да използвам продукти под формата на тоници с АHA и BHA киселини, които нежно отсраняват мъртвата кожа, изглаждат текстурата на кожата, справят се с черни точки и белези, почистват и стягат порите.

4. Калъвки за възглавница и кърпи за лице. Купих си около 10 памучни кърпи за лице и всеки път когато мия лицето си го подсушавам с чиста кърпа и директно я оставям за пране. Веднъж намокрена, кърпата задържа в себе си бактерии, които могат да навредят на кожата. Подсушавам лицето си с леки потупващи движения. Калъвката за възглавница е препоръчително да се сменя на 2, 3 дни, тъй като по нея се натрупват мазнини и замърсявания от косата , които лесно се прехвърлят и по лицето.

5. Козметика с чист състав и маски за лице. Запознах да се интересувам какво точно съдържат продуктите ми за лице. За целта използвам мобилното приложение clean beauty, с което лесно и бързо може да проверите състава на даден продукт. Постепенно преминах основно на корейска козметика, която в повечето случаи има много добър и чист състав. Също така започнах редовно да изолзвам и различни видове маски за лице според нуждите на кожата ми.

Ако и вие се интересувате от грижа за кожата и как правилно да подбирате и използвате продуктите за лице горещо препоръчвам тези два канала в Youtube: https://www.youtube.com/user/MixedMakeupChannel, https://www.youtube.com/user/NTDHealthandBeauty/videos

XO, R

Please follow and like me:
error

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Instagram
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS