Пудрата, за която всички бюти гурута говорят – Coty Airspun Loose Face Powder

Пудрата, за която всички бюти гурута говорят – Coty Airspun Loose Face Powder

Днес ще си говорим за пудрата Coty Airspun Loose Face Powder, за която всички бюти гурута говорят и дори казват, че е двойник на култовата пудра на Laura Mercier.

Моята е в цвят Naturally Neutral и пасва прерфектно на светлата ми кожа. Пудрата е изключително фино смляна и е подходяща както за сетване, така и за бейкване. Стои на лицето много естесвено и придава прекрасен кадифен финиш. Не се събира във фините линии, заличава идеално порите и лицето изглежда блърнато. Също така е подходяща и за снимки със светкавица – няма никакъв флашбек. Количеството на пудрата е цели 65 грама, което двойно на стандартното количество на подобен вид пудри. Поръчах пудрата от аглийския Амазон, но пристигна от Америка (не бях обърнала внимание, че продавача е американски). Цената й в Америка е около 6 долара, а на мен заедно с доставката до България ми излезна 25 лева. Въпреки, че поръчката ми беше под 30 лева я задържаха на митницата и трябваше да си я взимам от там. Платих само някаква пощенска такса от 3,50 лв.

Единственото нещо, което не харесвам в тази пудра е силният парфюмен аромат. Като се отвори кутийката све едно влизате в парфюмерия. Ароматът в никакъв случай не е неприятен, просто е много силен. След като нанесете пудрата на лицето, ароматът вече не се усеща и всичко е прекрасно. Аз нанасям пудрата с гъбка тип Beauty Blender, която е навлажнена и хубаво притискам пудрата към фон дьо тена или ВВ крема. Така получавам най-естесвен и красив финиш.

 

Нека си поговорим и за състава, на който напоследък обръщам все повече внимание. Пудрата опрелено е с доста изчистен състав. Направих си труда да проверя всички съставки. За целта ползвам сайт, където въвеждам името на продукта и ми излиза целият състав, както и до колко са опасни конкретните съставки. За тази пудра излиза, че само един от консервантите и е с лек риск за причиняване на раздразнения, а парфюмите са с умерен риск. Аз лично съм с доста чувствителна кожа, ползвам пудрата от няколко месеца и никога не съм имала проблеми с нея. Не съм специалист и не мога да рачитам състава на козметиката, но този сайт го дават като един от достоверните в това отношение. Като цяло моето мнение е, че пудрата си заслужава и то много. Дори и с поръчка от чужбина излиза изгодно, а количеството е огромно и стига за много време. дори се улавям, че от както я имам посягам по-често към нея от колкото към любимата ми пудра на МАС.

 

XO, R

Please follow and like me:
error

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Instagram
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS